Tehniški dan - 6. razred, 23.10.2020.

Dragi učenci,

danes boste izdelovali izdelek iz papirja - MOST. Natančna navodila so tukaj.

Navodila imate tudi v aplikaciji Teams, kamor boste poslali poročilo.

Lep pozdrav,

Damjan Vodušek,

učitelj TIT, NTE in FIZ

 

 

SPOŠTOVANI STARŠI, DRAGI UČENCI.

 

V šoli imamo še na voljo nekaj tabličnih in prenosnih računalnikov za delo na daljavo. V kolikor še kdo potrebuje te pripomočke za delo, naj kontaktira v tajništvo šole na telefonsko številko: 03/898 42 20.

 

Lep pozdrav in uspešno delo.

Pouk na daljavo

1. teden:   19.10.2020.-23.10.2020.

6.razred

7.razred

8.razred

9.razred

Pouk na daljavo za učence od 6. do 9. razreda

Spoštovani straši in učenci!

Obveščamo vas, da bo od  ponedeljka, 19. 10. 2020, v skladu z novo odredbo Vlade RS in Ministrstva za izobraževanje znanost in šport, ki je namenjena preprečevanju koronavirusa, pouk na OŠ Gustava Šiliha Velenje za učence od 6.–9. razreda potekal na daljavo. Za teden od 19. do 23. 10. 2020 so učencem navodila za pouk na daljavo razredniki in učitelji podali v šoli. V tem času naj učenci tudi utrjujejo in ponavljajo že predelano učno snov, se pripravljajo na ocenjevanja znanj ter na šolska tekmovanja. 

Starše in učence prosimo, da spremljate vsa obvestila in navodila na uradni spletni strani šole.

Uspešno delo in ostanite zdravi.

Ravnateljica Liljana Lihteneker

Skupne govorilne ure, četrtek, 8. 10. 2020

V času, ko moramo upoštevati ukrepe za preprečevanje okužb, vas starše oz. skrbnike prosimo, da se skupnih govorilnih ur v šolskih prostorih udeležite samo tisti starši, ki ste se z učitelji predhodno dogovorili za termin obiska. 

 

O ostalih načinih govorilnih ur ste se z razredniki dogovorili na prvem roditeljskem sestanku,
 

Mladi raziskovalci

V ponedeljek, 14. 9. in torek, 15. 9. je v Mariboru potekalo Državno srečanje mladih raziskovalcev.
Srečanje se je udeležilo ka 5 naših učencev, ki so predstavili štiri raziskovalne naloge in dosegli odlične rezultate.
Jana Bastič je z raziskovalno nalogo RABIM TELEFON pod mentorskim vodstvom Damjana Voduška prejela zlato priznanje.
Borja Ranzinger je z raziskovalno nalogo Kostanjica - naprava za nabiranje kostanja , ki jo je izdelal pod mentorskim vodstvom Suzane Pustinek in mag. Anite Povše prejel srebrno priznanje.
Urban sušec je z raziskovalno nalogo Zamenjajmo žarnice, ki jo je izdelal pod mentorskim vodstvom Damijan Voduška prejel srebrno priznanje.
Špela Zilli in Timotej Kompare pa sta z nalogo Ne moti, učim se (mentorja: Andreja Ostruh in Damijan Vodušek) prejela prav tako srebrno priznanje.

Vsem raziskovalcem in mentorjem iskrene čestitke.

1/121

Please reload

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Slovenska mreža zdravih šol se odziva na probleme v zvezi z zdravjem otrok in mladostnikov ter se usmerja k razvojnim programom za promocijo zdravja na telesnem, duševnem, socialnem in okoljskem področju zdravja za učence, učitelje in starše.

 

Please reload

POGUM

V projektu POGUM, ki pomeni »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah« bomo spodbujali način razmišljanja in razumevanja podjetnosti v osnovnih šolah kot zmožnost razvijanja ustvarjalnosti, inovativnosti in proaktivnosti posameznika in skupin

Please reload

Temelj odgovornega odnosa do okolja ni le posredovanje in pridobivanje znanja, ampak dejavno spreminjanje kulture obnašanja in ravnanja. Ekošola je metodološko in mednarodno primerljiv program z medpredmetnim povezovanjem znanja za življenje, ki razvija odgovoren odnos do okolja, narave in bivanja nasploh.

Please reload

Kulturna šola je projekt, primarno namenjen obšolskim dejavnostim iz področja kulture  v osnovnih šolah, ki ima jasen cilj – dvigniti kvaliteto in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Please reload

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Please reload

Osnovna šola GUSTAVA ŠILIHA     Vodnikova 3    3320 Velenje    tel.: 03 898 42 20

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now