Vpis v 1. razred osnovne šole Gustava Šiliha za šolsko leto 2020/21

Vpis v prvi razred osnovne šole ureja šolska zakonodaja. Vsako leto poteka na vseh šolah v mesecu februarju za naslednje šolsko leto. Starši morate v prvi razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let.

 

12. in 13. februarja 2020 bo potekal vpis v prvi razred OŠ Gustava Šiliha za vse otroke,

rojene od 1. januarja 2014 do 31. decembra 2014.

 

Starši prejmete na dom pisno vabilo iz osnovne šole, v katero spada vaš otrok glede na šolski okoliš. Vpis opravite s šolsko svetovalno delavko, s katero se lahko pogovorite tudi o morebitnih posebnostih, ki jih moramo na šoli poznati, da bi vašemu otroku zagotovili čim boljše pogoje šolanja.

 

V primeru da želite otroka vpisati na drugo šolo (v drug šolski okoliš) otroka vpišete na tisti šoli, ki vam je poslala vabilo, in pri vpisu oddate prošnjo ali seznanite svetovalno delavko o nameri prešolanja, izbrani šoli pa pošljete ali osebno izročite prošnjo za prešolanje oz. vpis.

ZBIRALNA AKCIJA PAPIRJA

V mesecu novembru smo izvedli drugo zbiralno akcijo papirja v tem šolskem letu. Zbrali smo 3500 kg papirja.

 

Največ papirja so zbrali učenci 4. a razreda.

Drugo mesto so zasedli učenci 4. b razreda in

tretje mesto učenci 5.a razreda.

 

Čestitke.

 

 

Ta četrtek, 9. januarja  2020, bo ponovno zbiralna akcija starega papirja.

 

Papir zbira vsak razred zase!

 

Če papir namenjate posameznemu razredu in ga je manj kot 100 kg, PROSIMO, da ga ne vozite na Dinos (pripeljite ga pred šolo).

 

HVALA ZA RAZUMEVANJE

 

Veliko zbranega papirja vam želi vaš tim Eko šole.

Obvestilo

V torek, 24. 12. 2019 so vsi odhodi avtobusov ob 13. uri izpred že znanega postajališča.

BOŽIČNO NOVOLETNI KONCERT OŠ GUSTAVA ŠILIHA VELENJE

V torek, 10. decembra, so nam v Domu kulture Velenje učenci OŠ Gustava Šiliha Velenje pripravili božično-novoletni koncert. V polni dvorani je bilo opaziti veliko nasmeškov na obrazih prisotnih.

Začetek koncerta je otvoril mladinski pevski zbor, sledilo je veliko solistov, med njimi harfistka, pevci in še mnogo drugih. Sledili so jim otroški, mladinski, fantovski in zopet mladinski pevski zbor. Nastopile so tudi inštrumentalne in plesne skupine.

 

Publika je po vsaki izvrstni točki navdušeno zaploskala, še posebej pa so jih prevzeli naši najmlajši, prvošolci. Tudi nama je bil koncert zelo zanimiv, saj so učenci vanj vložili veliko truda in pokazali veliko svoje kreativnosti in nadarjenosti. Posebna zahvala gre tudi njihovim mentorjem, ki so jim pri pripravah pomagali in jih spodbujali.

Vsi učenci so bili res izvrstni, zato si vsi najbrž želimo še več takšnih koncertov.

 

 

                                                                                                                              Tjaša Dobrovnik in Saša Hribar, 6. a

Copy Of -REZULTATI DRŽAVNEGA TEKMOVANJA ZA PROTEUSOVO PRIZNANJ

V petek, 29. 11. 2019, je potekalo državno tekmovanje za Proteusovo priznanje. Tema letošnjega tekmovanja je bila človeška ribica in jamski ekosistem. Na državno tekmovanje so se uvrstili trije učenci naše šole, ki so dosegli odlične rezultate, in sicer:

BORJA RANZINGER, zlato priznanje

KATJA MOGILNICKI, srebrno priznanje

URBAN SUŠEC, srebrno priznanje

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo.                                                         Mentorica: mag. Anita Povše

Rezultati šolskega računalniškega tekmovanja BOBER

Od 11. 11. do 15.11. 2019 je na šoli potekalo šolsko računalniško tekmovanje Bober. 

Bronasto priznanje so osvojili naslednji učenci:​ Trina Kompare in Ana Grabner 6. razred, ​ Jana Bastič in Živa Sever 8. razred ter ​ Miha Podgoršek in Borja Ranzinger 9. razred.

 

 Čestitke!     

                                                               

 Mentorica Mateja Cigler

1/111

Please reload

Erasmus+ je program EU za sodelovanje na področju izobraževanja, usposabljanja, mladine in športa za obdobje 2014–2020. Program Erasmus+ je namenjen izboljšanju spretnosti in zaposljivosti mladih ter posodobitvi izobraževanja, usposabljanja in mladinskega dela.

Please reload

Slovenska mreža zdravih šol se odziva na probleme v zvezi z zdravjem otrok in mladostnikov ter se usmerja k razvojnim programom za promocijo zdravja na telesnem, duševnem, socialnem in okoljskem področju zdravja za učence, učitelje in starše.

 

Please reload

Temelj odgovornega odnosa do okolja ni le posredovanje in pridobivanje znanja, ampak dejavno spreminjanje kulture obnašanja in ravnanja. Ekošola je metodološko in mednarodno primerljiv program z medpredmetnim povezovanjem znanja za življenje, ki razvija odgovoren odnos do okolja, narave in bivanja nasploh.

Please reload

Kulturna šola je projekt, primarno namenjen obšolskim dejavnostim iz področja kulture  v osnovnih šolah, ki ima jasen cilj – dvigniti kvaliteto in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Please reload

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Please reload

Osnovna šola GUSTAVA ŠILIHA     Vodnikova 3    3320 Velenje    tel.: 03 898 42 20

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now