Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Pravljični nedeljski dopoldnevi

Muzej Velenje vas vabi na nedeljske pravljične dopoldneve na Velenjski grad. Za vas so pripravili poseben praznično pravljični kotiček, ki vam bo pripeljal pravljice z gradu prav v vaš dom. Tako ste vsako nedeljo v adventnem času prijazno vabljeni, da jim prisluhnete. Po pravljici pa so vam pripravili tudi ustvarjalne delavnice.

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK 'NA DALJAVO'

Kljub trenutnim razmeram se nismo odpovedali letošnjemu tradicionalnemu slovenskemu zajtrku. Učenci in učenke 6.a smo zajtrkovali skupaj, združeni na video srečanju. Vsak si je sam pripravil zajtrk, delili smo naše ideje in izkušnje z zajtrkom. Pogovarjali smo se o pomenu zajtrka in ugotovili, da večina učencev našega razreda redno zajtrkuje. Zavedamo se pomena vloge čebel in imamo radi med. Učenec je poleg zajtrka pripravil tudi posebno dekoracijo iz prtičkov, učenka je pokazala njihov domači med … Predvajali smo si spremljevalno pesem tradicionalnega slovenskega zajtrka »Leti, moja čebelca« (https://www.youtube.com/watch?v=6y4v5qRqLhs). Tako smo z dobro voljo začeli delovni dan.

Tudi učenci 4.b so poslali nekaj pogrinjkov za Slovenski tradicionalni zajtrk.

Tradicionalni slovenski zajtrk

»Zajtrkuj kot kralj, kosi kot meščan in večerjaj kot berač.« To je le eden izmed mnogih pregovorov na temo zajtrka, ki velja za enega res zelo pomembnih obrokov. Redno zajtrkovanje je del zdrave prehrane in je pomemben dejavnik zdravega življenjskega sloga. V ta namen se je pred desetimi leti začel po slovenskih šolah in vrtcih izvajati projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. ...

Spoštovani starši, drage učenke in učenci,

Vlada RS je ob epidemioloških razmerah v državi v četrtek, 12. 11. 2020, sprejela odločitev o podaljšanju trenutno veljavnih ukrepov za področje vzgoje in izobraževanja. Zaradi še vedno kritične epidemiološke situacije se bo vzgojno-izobraževalno delo v osnovnih šolah za vse učence izvajalo na daljavo tudi od 16. 11. 2020 dalje, predvidoma naslednja dva tedna.
Pouk bo za učence potekal po urniku, razredniki bodo posredovali vsa potrebna navodila preko video povezave Teams in Arnesovih spletnih učilnic. Če se pri delu pojavijo kakršnekoli težave vas prosimo, da to sporočite razredniku. Osnovna navodila za dostop do spletnih učilnic so objavljena na spletni strani šole.

 

Ostanite zdravi, v želji, da se kmalu srečamo v šoli, vam želimo uspešno delo.

Uradne ure v času pouka na daljavo

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bodo uradne ure v času pouka na daljavo vsak delovni dan od 9.00 - 12.00 ure.

 

Kontakt:

Tajništvo šole: 03 898 42 20

Lep pozdrav!

Obvestilo – prevzem subvencioniranega kosila

Obvestilo – prevzem subvencioniranega kosila

 

Vsi, ki ste se prijavili za prevzemanje subvencioniranega kosila, vas obveščamo, da bo prevzem kosila možen z jutrišnjim dnem (torek, 10.11.2020.) od 12h do 12.30h pri stranskem vhodu za šolo (vhod pri kuhinji).

Prijave so možne še tekom današnjega dne na elektronski naslov blanka.kesmer@guest.arnes.si (prijavite se lahko le tisti, ki ste upravičeni do subvencioniranega kosila).

Lep pozdrav!

1/122

Please reload

Slovenska mreža zdravih šol se odziva na probleme v zvezi z zdravjem otrok in mladostnikov ter se usmerja k razvojnim programom za promocijo zdravja na telesnem, duševnem, socialnem in okoljskem področju zdravja za učence, učitelje in starše.

 

Please reload

POGUM

V projektu POGUM, ki pomeni »Krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah« bomo spodbujali način razmišljanja in razumevanja podjetnosti v osnovnih šolah kot zmožnost razvijanja ustvarjalnosti, inovativnosti in proaktivnosti posameznika in skupin

Please reload

Temelj odgovornega odnosa do okolja ni le posredovanje in pridobivanje znanja, ampak dejavno spreminjanje kulture obnašanja in ravnanja. Ekošola je metodološko in mednarodno primerljiv program z medpredmetnim povezovanjem znanja za življenje, ki razvija odgovoren odnos do okolja, narave in bivanja nasploh.

Please reload

Kulturna šola je projekt, primarno namenjen obšolskim dejavnostim iz področja kulture  v osnovnih šolah, ki ima jasen cilj – dvigniti kvaliteto in obseg aktivnega in pasivnega kulturnega udejstvovanja učencev in njihovih staršev, starih staršev ter mentorjev v sklopu obšolskih dejavnosti, ki niso del šolskega kurikula.

Please reload

Cilj operacije je izboljšanje kompetenc in dosežkov mladih ter večja usposobljenost izobraževalcev prek večje uporabe sodobne IKT pri poučevanju in učenju. Vzgojno-izobraževalnim zavodom se sofinancira izgradnja brezžičnih omrežij in nakup IKT opreme, razvija se e-storitve in e-vsebine.

Please reload

Osnovna šola GUSTAVA ŠILIHA     Vodnikova 3    3320 Velenje    tel.: 03 898 42 20

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now